Ajankohtaista

3 toukokuun, 2022

LVI-laitteiden tarkastus ja optimointi kuluttajalle

Miksi on tärkeää suorittaa säännöllisiä tarkastuksia ja optimointia LVI-laitteille?

Omakoti maksaa 2-500 000€. Auto maksaa 2- 50 000€. Autoa huolletaan säännöllisesti määräaikaishuolloin. Kodin tarkastaminen saattaa unehtua..

LVI-laitteiden säännöllinen tarkastus ja optimointi ovat keskeisiä toimenpiteitä kodin ilmanvaihdon, lämmityksen ja vesihuollon varmistamisessa. Tässä artikkelissa käsitellään tärkeimpiä näkökohtia ja hyötyjä, jotka liittyvät LVI-laitteiden säännölliseen huoltoon ja optimointiin.

Kuinka usein LVI-laitteiden tarkastus ja optimointi tulisi suorittaa?

Suositeltava tarkastus- ja optimointiväli vaihtelee laitteiden tyypin, iän ja käyttöasteen mukaan. Suositellaan, että laajempi LVI-laitteiden tarkastus tehdään vähintään kerran vuodessa. Lisäksi tehdään vuoden aikana pienempiä huoltoja ja tarkastuksia, kuten suodattimien vaihdot.

Mitä hyötyjä LVI-laitteiden optimoinnista voi olla kotini energiatehokkuudelle ja sisäilman laadulle?

Optimoitu LVI-järjestelmä voi parantaa energiatehokkuutta, vähentää energiakustannuksia, varmistaa paremman sisäilman laadun ja ehkäistä kosteusvaurioita tai vesivahinkoja. Voit olla turvallisin mielin, kun ammattilainen tarkistaa laitteesi kerran vuodessa.

Mitä tyypillinen LVI-laitteiden tarkastus ja optimointiprosessi sisältää?

·       Kaikkien kodin LVI-laitteiden tarkastaminen kerran vuodessa.

·       Teknisen tilan/pannuhuoneen perusteellinen tarkastus mm. (lämmitysjärjestelmän, lämmitysverkon paine ja kunto.)

·       Paisunta-astian, käyttövesiputkien sekä varoventtiilien toiminta ja kunto.

·       Taloteknisten laitteiden optimointi
– Lämpökäyrän tarkastus, toiminnan tarkastus, lämmityksen säätöjen tarkastus, lämpimän käyttöveden lämpötila ja käyttöveden kierto.
– Ohje energiansäästöön

·       Hanojen, WC-istuinten kunto ja liitokset.

·       Allaskaapin putkistojen liitosten tarkistus

·       Ilmanvaihtokoneen toiminta ja kunto. Tuloilman lämpötila-asetuksen tarkastus.

·       Näistä tehdään vuosittain pöytäkirja, jonka avulla seurataan talon todellista kulumista ja varaudutaan tuleviin investointeihin.

·       LVI-laitteista otetaan valokuvat. Näiden avulla pystymme parantamaan toimintaamme. Esimerkiksi, jos tapahtuu odottamattomia vikoja tai vahinkoja saamme uudet laitteet sekä korjaustyön nopeasti. Voimme auttaa tarvittaessa jo puhelimen välityksellä pienien vikojen tai häiriöiden korjaamisessa.

·       Sopimusasiakkaille sitoudumme tekemään kaikki huollot kolmen päivän sisällä tilauksesta.

Miten voin tunnistaa, että LVI-laitteideni tarvitsevat optimointia tai korjausta?

Jos LVI-laitteita ei ole tarkastettu vuoteen, kannattaa ne tarkastaa. Merkit, kuten epätavalliset äänet, huono ilmanlaatu, korkea energiankulutus tai vuotojen esiintyminen, voivat olla osoitus siitä, että LVI-laitteet tarvitsevat huoltoa tai optimointia.

Mikä on paras tapa ylläpitää LVI-laitteiden toimivuutta ja varmistaa niiden pitkäikäisyys?

Säännöllinen huolto ja ylläpito ovat avainasemassa. Tähän sisältyy mm. suodattimien vaihto, kanavien puhdistus ja laitteiden säännöllinen tarkastus.

Mitä seurauksia voi olla siitä, jos LVI-laitteita ei huolleta tai optimoida säännöllisesti?

Huoltamattomat tai huonosti optimoidut LVI-laitteet voivat johtaa energiankulutuksen kasvuun, sisäilman laadun heikkenemiseen, kosteusvaurioihin ja jopa laitteiden ennenaikaiseen vaurioitumiseen tai vikaantumiseen.

Kuinka voin tehdä LVI-laitteiden tarkastuksen kotona itse?

Tutkimalla kaikki putkiliitokset pinta-puolisesti. Testaamalla varoventtiilit ja tarkastamalla kaikki painemittarit, että paine on oikea. Lisäksi voit tehdä vuototestin vesiputkiin. Sulje päävesimittarilta sulku yön ajaksi, elä käytä vettä. Aamulla kun avaat sulun, jos mittari pyörii on vettä valunut jonnekin.

Lisäksi voit säännöllisesti vaihtaa suodattimet ja tarkistaa ilmavirrat ja lämpötilat.

Autamme mielellään!

Lue lisää:https://lvipitkala.fi/palvelut/lvi-laitteiden-tarkastus-ja-optimointi/

Yhteystietoja

Ota yhteyttä, autan mielelläni!

LVI-PITKÄLÄ Pirkanmaa

040 502 9000, Pirkanmaa@lvipitkala.fi

Akaa, Hämeenkyrö, Ikaalinen, Juupajoki, Kangasala, Kihniö, Lempäälä, Mänttä-Vilppula, Nokia, Orivesi, Parkano, Pirkkala, Pälkäne, Ruovesi, Sastamala, Tampere, Urjala, Valkeakoski, Vesilahti, Virrat, Ylöjärvi

LVI-PITKÄLÄ Rovaniemi

0400 933 000, Rovaniemi@lvipitkala.fi

Ranua, Posio, Kemijärvi, Tervola, Simo, Pello, Kittilä, Rovaniemi, Sodankylä, Rovaniemen maalaiskunta, Savukoski, Pelkosenniemi, Kolari, Muonio, Enontekiö

LVI-PITKÄLÄ Oulu

040 592 8000, Oulu@lvipitkala.fi

Hailuoto, Ii, Kempele, Liminka, Lumijoki, Muhos, Oulu, Tyrnävä, Utajärvi, Pudasjärvi, Siikalatva, Paltamo, Puolanka, Vaala, Taivalkoski, Ylikiiminki, Kiiminki, Oulunsalo, Tupos, Haukipudas

LVI-PITKÄLÄ Helsinki

0400 369 200, Helsinki@lvipitkala.fi

Helsinki, Espoo, Vantaa, Kauniainen, Kirkkonummi, Sipoo, Nurmijärvi, Vihti, Tuusula, Kerava, Järvenpää, Hyvinkää, Mäntsälä, Pornainen, Porvoo, Lohja, Karkkila, Siuntio, Inkoo, Hanko, Raasepori, Pukkila, Askola, Myrskylä, Perniö, Karjalohja