Ajankohtaista
3 toukokuun, 2022
Lämmitysjärjestelmien uusiminen kuluttajalle
Lämmitysjärjestelmän uusiminen: Vastauksia yleisimpiin kysymyksiin
Lämmitysjärjestelmän uusiminen on merkittävä päätös omakotitalon omistajalle. Se voi parantaa kodin mukavuutta, energiatehokkuutta ja lisätä talon arvoa. Tässä artikkelissa vastataan yleisimpiin kysymyksiin lämmitysjärjestelmän uusimisesta.
Milloin on oikea aika harkita lämmitysjärjestelmän uusimista?
Lämmitysjärjestelmän uusimista kannattaa harkita, jos nykyinen järjestelmä on vanha, tehottomaksi osoittautunut tai jos siinä ilmenee toistuvia vikoja, joita ei ole mahdollista korjata. Lämmitysjärjestelmien kestoikä vaihtelee 15-30 vuoden välillä. Lisäksi uuden teknologian ja energiatehokkaampien ratkaisujen kehitys voi tehdä uuden järjestelmän hankkimisen kannattavaksi.
Mitkä ovat yleisimmät merkit siitä, että nykyinen lämmitysjärjestelmäni tarvitsee päivityksen tai vaihdon?
Yleisimmät merkit siitä, että lämmitysjärjestelmä tarvitsee huoltoa tai uusimista on epätavalliset äänet, kuten kolina tai vinkuminen, korkea energiankulutus, lämpötilan epätasaisuus eri huoneissa, näkyvät vuodot tai kosteusvauriot. Myös järjestelmä ikä on hyvä indikaattori uusimistarpeeseen. Yli 15 vuotta vanhan järjestelmän vikaantuessa kannattaa uusimista harkita.
Mikä lämmitysjärjestelmä sopii parhaiten omaan kotiini ja tarpeisiini?
Lämmitysjärjestelmän valinta riippuu useista tekijöistä, kuten kodin koosta, sijainnista, energialähteistä ja omista mieltymyksistä. Yleisimpiä vaihtoehtoja ovat kaukolämpö, öljylämmitys, maalämpö, ilma-vesilämpöpumppu, poisto-ilmalämpöpumppu, sähkölämmitys ja puulämmitys.
Kuinka paljon lämmitysjärjestelmän uusiminen yleensä maksaa?
Lämmitysjärjestelmän uusimisen kustannukset vaihtelevat suuresti riippuen valitusta järjestelmästä, kodin koosta, alueen tyypillisistä kustannuksista ja muista tekijöistä. Tyypillisesti lämmitysjärjestelmän uusiminen maksaa 10-30 000 euroa.
Kuinka kauan lämmitysjärjestelmän uusimisprojekti kestää?
Lämmitysjärjestelmän uusimisprojektin kesto riippuu valitusta lämmitysmuodosta ja samaan aikaan tehtävistä muista LVI-töistä.
Mitä etuja ja haittoja eri lämmitysjärjestelmillä on?
Erilaisilla lämmitysjärjestelmillä on omat etunsa ja haittansa. Esimerkiksi maalämpö on erittäin tehokas ja ympäristöystävällinen, mutta asennuskustannukset voivat olla korkeat. Öljylämmitys taas voi olla edullinen vaihtoehto, mutta se voi olla kalliimpaa pitkällä aikavälillä ja se on ympäristölle haitallisempaa. Kaukolämmössä energian hintaan ei voi itse vaikuttaa, mutta silti se voi olla hyvä vaihtoehto kaukolämpölinjan kulkiessa lähellä.
Kuinka paljon energiaa ja kustannuksia uusi lämmitysjärjestelmä voi säästää pitkällä aikavälillä?
Uusi lämmitysjärjestelmä voi säästää huomattavasti energiaa ja kustannuksia pitkällä aikavälillä, erityisesti jos vanha järjestelmä on tehottomampi. Energia- ja kustannussäästöt riippuvat kuitenkin valitusta järjestelmästä, lämmitettävästä kiinteistöstä ja käyttötavoista. Nykyaikaiset lämmitysjärjestämät maksavat itsensä takaisin yleensä 5-12 vuoden kuluessa.
Tarvitsenko luvan lämmitysjärjestelmän uusimiseen?
Lämmitysjärjestelmän uusimiseen saattaa tarvita toimenpideluvan riippuen alueen rakennusmääräyksistä ja valitusta järjestelmästä. Maalämpökaivolle tulee hakea lupa yleensä aina. Tällöin kuullaan naapurit ja tarkastellaan onko lähistöllä muita kaivoja, jotka voivat vaikuttaa energian saantiin.
Miten varmistan, että uusi lämmitysjärjestelmäni on ympäristöystävällinen ja kestävä?
Nykyisin pääosa uusista lämmitysjärjestelmistä on nykyisiä järjestelmiä ympäristöystävällisempiä. Mm. Maalämpö- , ilmavesilämpö- ja poistoilmalämpöpumppu hyödyntävät kompressoritekniikkaa energian tuottamisessa.
Kestävän lämmityksen saat valitsemalla laadukkaan toimijan tuotteita mm. Nibe, jäspi, Mitsubishi electric ja Ctc ovat toimineet alalla pitkään ja antavat hyvät takuut laitteilleen.
Autamme mielellään laitteen valinnassa.
Lue lisää:https://lvipitkala.fi/palvelut/lammitysjarjestelmien-uusiminen/
Yhteystietoja
Ota yhteyttä, autan mielelläni!
LVI-PITKÄLÄ Pirkanmaa
040 502 9000, Pirkanmaa@lvipitkala.fi
Akaa, Hämeenkyrö, Ikaalinen, Juupajoki, Kangasala, Kihniö, Lempäälä, Mänttä-Vilppula, Nokia, Orivesi, Parkano, Pirkkala, Pälkäne, Ruovesi, Sastamala, Tampere, Urjala, Valkeakoski, Vesilahti, Virrat, Ylöjärvi
LVI-PITKÄLÄ Rovaniemi
0400 933 000, Rovaniemi@lvipitkala.fi
Ranua, Posio, Kemijärvi, Tervola, Simo, Pello, Kittilä, Rovaniemi, Sodankylä, Rovaniemen maalaiskunta, Savukoski, Pelkosenniemi, Kolari, Muonio, Enontekiö
LVI-PITKÄLÄ Oulu
040 592 8000, Oulu@lvipitkala.fi
Hailuoto, Ii, Kempele, Liminka, Lumijoki, Muhos, Oulu, Tyrnävä, Utajärvi, Pudasjärvi, Siikalatva, Paltamo, Puolanka, Vaala, Taivalkoski, Ylikiiminki, Kiiminki, Oulunsalo, Tupos, Haukipudas
LVI-PITKÄLÄ Helsinki
0400 369 200, Helsinki@lvipitkala.fi
Helsinki, Espoo, Vantaa, Kauniainen, Kirkkonummi, Sipoo, Nurmijärvi, Vihti, Tuusula, Kerava, Järvenpää, Hyvinkää, Mäntsälä, Pornainen, Porvoo, Lohja, Karkkila, Siuntio, Inkoo, Hanko, Raasepori, Pukkila, Askola, Myrskylä, Perniö, Karjalohja